Sos de tarhon universal

Pentru sos de tarhon universal se separa albusurile de galbenusuri, tarhonul se spala, se aleg frunzele, se taie si se oparesc. Faina se cerne, se dizolva in 100 ml lapte.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 500 g:
  • tarhon verde - 50 g
  • faina - 50 g
  • oua - 2 galbenusuri
  • lapte - 250 ml
  • otet - 10 ml
  • zahar - 10 g
  • supa de oase - 150 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sos de tarhon universal se separa albusurile de galbenusuri, tarhonul se spala, se aleg frunzele, se taie si se oparesc. Faina se cerne, se dizolva in 100 ml lapte si se toarna peste cele 50 g margarina topita, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga treptat si restul de lapte (150 ml), supa de oase, galbenusurile, continuand baterea circa 8-10 minute. Daca este necesar, sosul obtinut se strecoara. Se adauga zahar, frunze de tarhon, sare si otet. Se mai fierbe circa 2-3 minute si se ia de pe foc. Deasupra, se pun bucati de margarina (10-20 g) pentru a nu se forma crusta.

Sosul de tarhon universal se serveste cald, la rasol din carne de vita, pasare, limba.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors