Sos de hrean

Faina se rumeneste usor cu aceeasi cantitate de unt, se subtiaza cu un pahar de supa de carne fierbinte, ramasa de la fiertul carnii, se adauga sminti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o lingura de faina
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri hrean ras
  • 1/2 pahar smintina
  • 2 linguri otet

Mod de preparare

Faina se rumeneste usor cu aceeasi cantitate de unt, se subtiaza cu un pahar de supa de carne fierbinte, ramasa de la fiertul carnii, se adauga smintina si se fierbe la foc moale timp de 5-10 minute. In acelasi timp, se prepara hreanul: intr-o craticioara mica sau in tigaie se pun 1 lingura de unt proaspat, 2 linguri de hrean ras si se prajesc usor. Apoi se toarna 1-2 linguri de otet (in functie de taria lui) si o cantitate egala de apa sau supa de carne. Se adauga o foaie de dafin, 5-8 boabe de piper (sau o bucatica de ardei iute) si se pune pe foc pina scade de tot. Hreanul fiert astfel se pune in sosul preparat, se lasa sa dea un clocot si dupa ce s-a luat de pe foc, se sareaza, se adauga o bucatica de unt si se amesteca.
Se serveste cu rasol de vaca, de carne sarata, de berbec, de porc si limba

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors