Ingrediente
- Ingrediente:
- 5 kg rosii( eu am folosit prunisoare/carnoase si cherry fiindca-s dulci)
- 30-35 buc. ardei iuti rosii (functie de cat de “hot”vreti
- si cat de iute e ardeiul...)
- 5-6 cepe medii
- 6 ardei kapia rosii
- o capatana mare de usturoi
- o radacina medie de telina
- 2 linguri oregano uscat maruntit
- 3 linguri piper cayenne (boia iute de ardei)
- 2 linguri amestec de piper rosu si negru
- macinat
- o lingura chimion macinat
- o lingura cimbru uscat
- 4 linguri de otet balsamic
- 200 ml. ulei de masline
- Zahar dupa gust (depinde de cat de dulci sunt rosiile)
- 3 linguri de sare aproximativ
- tot gustul hotaraste...
Mod de preparare
Se soteaza ceapa scursa, adaugam usturoiul, telina, ardeiul copt, ardeiul iute si la urma sucul de rosii, lasam sa scada bine si apoi potrivim de sare, adaugam ierburile, piperul cayenne si mai lasam la fiert, la urma de tot se pune otetul balsamic, se mai clocotste putin si se ia de pe foc.
Eu l-am pus fierbinte in borcane si am sterilizat.
E minunat la gust.
Daca adaugam scortisoara, eu am lasat in tuci la final si am pus doua ligurite rase, am mai fiert putin si a iesit un sos iordanian minunat, iar daca in loc de cimbru punem rozmarin, va fi un sos marocan...
3
Consumam sosul chilli cu carne si cu cartofi prajiti si cu vinete si la marinarea carnii pentru fripturici...si bineinteles la mancarurile cu iz oriental.
Reteta de hot chilli sauce a fost propusa pe forumul Culinar.ro de geladumi.