Sos Gravy

Uuntul si faina se pun la calit un pic, nu lasati sa se maroneasca faina. Intre timp puneti la fiert vinul, supa, condimentele si ierburile, pana ajun

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 ml supa de pui sau de legume
  • 250 ml vin rosu
  • 150 ml unt
  • 40 gr faina
  • oregano
  • cimbru
  • rosmarin
  • sare si piper

Mod de preparare

Uuntul si faina se pun la calit un pic, nu lasati sa se maroneasca faina. Intre timp puneti la fiert vinul, supa, condimentele si ierburile, pana ajung la punctul de fierbere, nu lasati sa clocoteasca.

Cand faina si untul s-au pupacit bine adaugati lichidul putin cate putin mestecand mereu. Lasati sa fiarba pana se ingroasa un pic. Aveti grija sa nu se ingroase ca o ciulama, trebuie sa aiba o consistenta subtine.

Odata luat de pe foc continua sa se mai ingroase cand se raceste, iar consistenta la masa trebuie sa fie cea a unui iaurt lichid, nu smantana groasa.
Se pune peste piure de cartofi, peste carnita, peste stuffing etc.

Pofta buna!

Reteta Gravy a fost propusa de anavlis pe forum culinar.ro

Alte retete de sosuri gasiti aici:

Sos de capere si ansoa ,

Sos de hrean cu smantana si oua fierte,

Sos Adobo Delicioso

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala