Sos de faina cu ou

Se prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, untul cu faina. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu, pana ce sosul

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 lingura de unt
  • 1 lingura de faina
  • 2 cesti zeama de carne
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • unt proaspat (cit o nuca)
  • 2 galbenusuri
  • sare

Mod de preparare

Se prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, untul cu faina. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu, pana ce sosul este potrivit de gros.

Se adauga zeama de lamaie, untul si galbenusurile batute cu putin sos separat intr-un castron.

Se serveste indata ce este gata, iar daca trebuie sa astepte se tine cald intr-un alt vas cu apa fierbinte.
Pofta buna!

Alte retete culinare

gasiti aici:

Ostropel de pui cu ceapa

Zacusca de ciuperci

Ciuperci pane

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors