Sos de ciuperci cu vin

Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o cratita,pe foc mic,acoperita cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade vinul.Se adauga o lingura de

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1ceapa
  • 100g ciuperci
  • 1/2 cana smantana
  • 2galbenusuri
  • 1/2pahar vin alb
  • 100g unt
  • zeama de lamaie
  • 1/2l supa de legume
  • o lingura sos alb
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o cratita,pe foc mic,acoperita cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade vinul.Se adauga o lingura de sos rece,se toarna supa treptat,apoi smantana si se lasa sa fiarba>dupa ce a fiert si a scazut pana la grosimea unei smantani,se amesteca si galbenusurile batute cu unt si sare.Se aseaza vasul pe o oala cu apa fierbinte ca sa stea la caldura.Ciupercile se taie felii si se inabusa in unt,intr-o cratita acoperita cu capac,amestecand din cand in cand.Dupa ce au scazut de tot,se amesteca in sos,se adauga si zeama de lamaie
Se serveste la friptura

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors