Sos alb din supa de pasare

Pentru sos alb din supa de pasare faina se cerne si se dizolva in 50 g supa de pasare. Lamaia se spala, se stoarce sucul. Galbenusurile se amesteca cu frisca.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 650 g:
  • supa de pasare - 375 ml sau 375 ml apa si 1/2 cub MAGGI de gaina
  • esenta de ciuperci (lichid de la ciuperci conservate) - 25 ml
  • lamaie - 75 g sau sare de lamaie - 3 g
  • unt - 50 g
  • faina - 70 g
  • frisca - 50 g
  • oua - 2 galbenusuri
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sos alb din supa de pasare faina se cerne si se dizolva in 50 g supa de pasare. Lamaia se spala, se stoarce sucul. Galbenusurile se amesteca cu frisca pentru omogenizare. Untul se topeste intr-o cratita si se adauga faina dizolvata. Se amesteca continuu, adaugand treptat supa, sare, esenta de ciuperci si se fierb cca 10 minute. Se adauga galbenusurile, continuand fierberea cca 15 minute. Daca sosul prezinta aglomerari, se strecoara printr-o sita deasa. Se adauga sucul de lamaie. Pentru a nu forma crusta, la suprafata se adauga bucati de unt (10-15 g).

Sosul alb din supa de pasare se serveste cald, la preparatele din pasare, peste, etc.


Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste

N-am fost in Ungaria sa gust, n-am gustat nici pe la noi, dar fetele de la care m-am inspirat spun ca este o reteta...

Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere