Sos alb din lapte (Bechamel)

Pentru sos alb din lapte (Bechamel) faina cernuta se dizolva in 50 ml de lapte rece. Restul de lapte se fierbe. Untul se topeste intr-un vas; se adauga faina dizolvata.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 600 g:
  • lapte - 500 ml
  • faina - 65 g
  • unt - 50 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru  sos alb din lapte (Bechamel) faina cernuta se dizolva in 50 ml de lapte rece. Restul de lapte se fierbe. Untul (50 g) se topeste intr-un vas; se adauga faina dizolvata. Se amesteca continuu, adaugand treptat laptele ramas (450 ml) si sarea. Se fierb la foc moderat cca 20 de minute. Daca sosul prezinta aglomerari (cocoloase) se strecoara printr-o sita foarte fina. Se adauga la suprafata bucati de unt (20 g), pentru a nu prinde crusta.

Sosul alb din lapte (Bechamel) se foloseste cald, ca sos de baza pentru prepararea altor sosuri.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors