Sos acru

Se toaca ceapa marunt si se pune se se caleasca cu o ceasca mica de ulei. Cand ceapa devine sticloasa, se ia cratita de pe foc, se adauga sare, boia s

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o ceasca de ulei
  • o ceapa
  • o lingura de faina
  • o lingurita de boia
  • un pahar de vin alb
  • un pahar de lapte
  • iaurt sau lapte acru

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt si se pune se se caleasca cu o ceasca mica de ulei. Cand ceapa devine sticloasa, se ia cratita de pe foc, se adauga sare, boia si o lingura de faina. Se amesteca bine, se stinge cu lapte acru si se pune din nou pe foc. Se fierbe la foc mic, acoperit, impreuna cu

un pahar de vin alb.
Sosul se serveste cand s-a racit, langa rasol de vaca sau de porc.

Alte reteta sos recomandate

Sos tartar

Sos de spanac

Sos ciuperci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors