Ingredientele sunt vin alb, amestecul de branza (amestec de gruyere si vacherin de fribourg), catei de usturoi cu care se freaca *caquelon-ul* ( oala
Ingredientele sunt vin alb, amestecul de branza (amestec de gruyere si vacherin de fribourg), catei de usturoi cu care se freaca *caquelon-ul* ( oala de ceramica in care se face fondue)
Dupa ce am zdrobit cateii de usturoi ( am pus vreo 3-4) , si frecat in prealabil peretii si fundul oalei, am lasat restul in cratita. Am adaugat 4 dl de vin alb si 1 kg amestec de branza.
Se pune oala pe foc domol la inceput, si se amesteca mereu cu lingura de lemn.
Cand incepe sa se amestece bine vinul cu branza, se ridica temperatura focului, amestecand mereu. Cand amestecul e bine omogenizat, se adauga un paharel de kirch ( amestecat cu amidon).
Se mai lasa pe foc ( amestecand incontinuu) si apoi se transporta la masa, unde se lasa pe un resou.
Painea taiata cuburi, se infige intr-o furculita special cu coada mai lunga, si se plimba prin oala cu fondue.
Fiecare isi pune crutoanele de paine in farfurie, si dupa gust piper sau paprika, sau nimic.
Pofta buna!
Reteta propusa de Stella.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post