Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ceafa de porc - 12 kg
  • carne tocata vita - 400 g
  • prune afumate, fara samburi - cca 89 buc
  • chimen macinat - 2 lingurite
  • cardamon macinat - ½ lingurita
  • ghimbir macinat - ½ lingurita
  • ceapa rosie - 1 buc
  • chives - 910 bete
  • vin rosu demisec - 150 ml
  • anason stelat - 2 buc
  • ienibahar boabe - 45 boabe
  • menta proaspata - 45 frunze
  • amidon de porumb - 1 lingurita
  • miere - 1 lingurita
  • fresh de lamaie - 20 ml
  • prune proaspete, coapte - 45 buc
  • ardei iute - 1 buc
  • sare si piper - dupa gust
  • Extra:
  • vin rosu dulce - 50 ml
  • unt - 25 g
  • ulei de masline - 3 linguri
  • cimbru proaspat - 2 crengute
  • boia dulce - 1 lingurita
  • usturoi - 3 catei
  • apa / stock de legume - 100 ml
  • folie de plastic
  • folie de copt

Mod de preparare

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata
• puneti vinul la redus pe foc, impreuna cu stelutele de anason si bobitele de ienibahar
• cand acesta aproape s-a redus, adaugati prunele mixate, fresh-ul de lamaie si ardeiul iute
• lasati-le la foc mic sa scada si sa se inchege
• adaugati apoi mierea si amidonul si amestecati energic pentru a evita formarea cocoloaselor 
• curatati ceafa de porc
• despicati-o pe lungime, acoperiti-o cu o folie de plastic si bateti-o cu un ciocan de carne pana se intinde frumos
• condimentati carnea tocata cu ghimbir, cardamon si chimen, ceapa rosie, sare si piper
• amestecati-o bine si dispuneti-o egal pe lungimea bucatii de ceafa de porc despicata
• peste ea adaugati prunele afumate
• strangeti-o intr-un rulou si legati-o bine cu papiota culinara
• asezonati-o la exterior cu sare, piper si boia
• incingeti uleiul de masline in vasul detasabil al slow cooker Crock Pot 6L Saute, adaugati untul si cimbrul si dati culoare ruladei
• stingeti cu vinul rosu si adaugati vasul inapoi in slow cooker Crock Pot 6L Saute
• taiati usturoiul pe jumatate, pe lungime si adaugati-l deasupra
• stropiti carnea cu putin ulei de masline si putin vin rosu la alegere, adaugati apa si acoperiti carnea cu folie de copt
• porniti slow cooker Crock Pot 6L Saute pe modul de gatire High si setati timpul de 4 ore – in functie de gramajul bucatii de ceafa, timpul poate sa difere mai mult sau mai putin
• asezonati din nou cu sare si piper cu 15 minute inainte de incheierea programului 
• odata gatita, serviti-o cu sosul picant incalzit putin in prealabil si chives tocat.

Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors