File de somon cu sparanghel si rosii cherry

• taiati rosiile cherry in 4• curatati sparanghelul cu un cutit economic (peeler) pe fiecare parte, o singura data

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • file somon proaspat - 1 buc (cca 500 g)
  • sparanghel - cca 12 buc
  • rosii cherry - cca 12 buc
  • unt - 15 g
  • ulei de masline - 2 linguri
  • vin alb - 30 ml
  • fresh de lamaie - 2 linguri
  • salvie - 12 frunzulite
  • usturoi - 2 catei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• taiati rosiile cherry in 4
• curatati sparanghelul cu un cutit economic (peeler) pe fiecare parte, o singura data
• taiati-i cotorul cca 5-6 cm de la baza
• taiati cateii de usturoi pe jumatate, pe lungime
• scoateti-le miezul (vena verde din interior)
• curatati de solzi file-urile de somon, scoateti-le oasele cu o penseta (daca este cazul) si faceti-le cate o crestatura pe partea cu pielea
• asezonati-le cu sare pe fiecare in parte
• incingeti vasul detasabil al slow cooker Crock Pot 6L Sauté pe o plita, adaugati uleiul de masline, untul si usturoiul
• caliti cca 10-20 sec si adaugati apoi cele 2 file-uri cu pielea in jos
• apasati pe ele cu o spatula, pentru a evita strangerea pielii
• sotati pentru cca 1 min, pana cand pielea devine crocanta
• stingeti cu vinul si luati de pe foc
• adaugati apoi lamaia, piperul, rosiile cherry, salvia si sparanghelul pe deasupra
• puneti vasul detasabil al slow cooker Crock Pot 6L Sauté si setati pe modul de gatit Low si timpul de 30 min
• asezonati in ultimele 5 min inca o data, daca este cazul.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce