Dovlecei umpluti

Portii
3
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • dovlecei – 3 buc
  • rosie – 1 buc
  • ciuperci – 4 buc
  • seminte de chia – 4 lingurite
  • mozarella „Gourmet” rasa – 180 g
  • busuioc proaspat – 12 frunze
  • sumac – 1 lingurita
  • usturoi – 3 catei
  • ceapa rosie – 1 buc
  • rosii cu busuioc (la cutie) – 250 g
  • zahar – 1/2 lingurita
  • apa – suficienta cat sa acopere
  • sare si piper dupa gust
  • smantana pentru servire

Mod de preparare

• taiati dovleceii in jumatate si scoateti miezul, fara sa-i strapungeti
• tocati busuiocul
• presarati sare pe ciuperci si lasati-le cca 10 min ca sa iasa apa din ele la suprafata, apoi le tapetati cu niste servetele
• tocati-le marunt si adaugati-le impreuna cu sumacul si busuiocul intr-un bol
• adaugati sare si piper si amestecati bine
• umpleti dovleceii si asezati-i in slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red
• taiati capace din rosii si inchideti dovleceii cu ele
• tocati usturoiul si ceapa marunt si amestecati cu rosiile, apa si zaharul
• puneti sosul deasupra si setati pe modul de gatire High
• lasati la gatit pentru cca 4 ore
• asezonati cu sare si piper in ultimele 15 minute daca mai este cazul
• serviti cu smantana.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce