Piept de pui cu sos alb

Portii
2
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Piept de pui – 1 piept desfacut in 2
  • Ulei de masline – 3 linguri
  • Sare
  • piper – dupa gust
  • Usturoi granulat – dupa gust
  • Ghimbir ras – 1 lingurita
  • Ulei de floareasoarelui – 1 lingura
  • Unt – 15 g
  • Ceapa salota – 2 buc
  • Vin alb demisec – 50 ml
  • Crengute de cimbru – 3 buc
  • Apa – 100 ml
  • Smantana de gatit – 100 ml
  • Amidon – 1 lingurita

Mod de preparare

• Unge pieptul de pui cu ulei de masline;
• Pune sare, piper, usturoi granulat si ghimbir ras pe fiecare parte;
• Taie salotele julien;
• Pune uleiul de floarea-soarelui si untul in vasul Crock-Pot slow cooker 6.0 L Digital Sauté si incinge-l bine pe plita;
• Caleste salotele si adauga apoi pieptul de pui si cimbrul;
• Cand pieptul de pui a capatat culoare, stinge cu vinul alb si lasa-l sa se reduca;
• Adauga apoi apa si ia de pe foc;
• Pune vasul in Crock-Pot, slow cooker 6.0 L Digital Sauté si seteaza programul „high" si timpul de gatire 1 ora si 30 min;
• Odata ce s-a terminat programul de gatit, scoate crengutele de cimbru si pune compozitia intr-o craticioara;
• Adauga amidon si smantana si amesteca bine cu un tel;
• Pune inapoi pe foc cateva minute si amesteca constant pana se ingroasa;
• Serveste sosul cu puiul.


Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors