Cotlet de porc invelit in Bacon_by Adi Hadean team

Portii
6
Complexitate
ridicata

Ingrediente

    Mod de preparare

    Ingrediente:
    Pentru cotlet: 

    1 bucata intraga de cotlet fara os (aprox. 1kg)
    100 g bacon felii
    sare
    piper boabe
    ienibahar
    busuioc
    rozmarin
    1 capatana usturoi
    3 cartofi

    Pentru sos:

    ½ ceapa
    un catel de usturoi
    o lingura de ulei
    o lingura de faina
    zeama de la carne/stock 

    Pentru piureul de conopida:

    500 g conopida (curatata)
    Apa
    50 ml lapte
    50 g unt
    1 lingura de smantana
    sare si piper
    cartofii facuti in Crock Pot (optional)

    Cotletul de porc
    Pentru inceput am crestat cotletul de porc, am pus sarea si piperul zdrobit, apoi l-am invelit in feliile de bacon.Am asezat bucata de cotlet invelita in bacon in vasul detasabil si am pus-o pe foc, am rumenit 2-3 minute pe fiecare parte
    Am asezat carforii pe margine, am adaugat restul de condimente si 50 ml apa.
    Am pus capacul la Aparat de gatit Crock-Pot, slow cooker 6.0L Digital DuraCeramic™ Sauté si am setat pe functia low, pentru 7 ore. Dupa acest interval aparatul a intrat in functia de pastrare la cald, care are rolul de a mentine mancarea calda( maxim 4 ore) oana in momentul servirii.
    Nu am fost surprinsa sa vad cat lichid se gasea in vas, pentru ca citisem despre asta.Am scos bucata de carne pe un platou, am scos si cartofii, apoi am strecurat zeama lasata.
    Sosul

    Am tocat ½ ceapa marunt si un catel de usturoi, le-am calit intr-o lingura cu ulei, apoi am adaugat o lingura de faina si am stins cu zeama de la carne. Am fiert sosul pana s-a ingrosat, apoi am strecurat.

    Piureul de conopida

    Intr-o cratita punem apa, sare, piper si laptele si in momentul in care clocoteste adaugam buchetele de conopida spalate. Fierbem 15-20 minute pana este bine fiarta conopida, apoi o strecuram si o punem in robotul de bucatarie cu restul ingredientelor. Mixam pana obtinem un piure cremos.
    Pentru ca mi-a mai ramas carne dupa ce ne-am ghiftuit bine, am taiat-o in felii si am vidat-o, cu ajutorul aparatului Food Saver si am pus-o la congelator pentru zilele in care nu am timp sa gatesc.
    Prin vidare nu se pierde aroma preparatului in congelator sau frigider, iar noi o sa avem o cina fara prea mult efort. Este o solutie pentru persoanele ocupate care au la dispozitie doar o zi sa gateasca. Se pot face cantitati mai mari, apoi se videaza prepatarul in portii si se congeleaza. Aparatul videaza atat alimente umde cat si uscate.

    Pofta buna!

    Prajitura de post, cu suc de rosii

    O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

    Negresa de post cu nuci

    Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

    Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

    Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

    Parteneri
    Gustos.RO

    Gogosi de post

    Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

    Gogosi de post
    ReteteCulinare.RO

    Cornulete fragede cu bors

    Cornulete fragede cu bors