Salata Oliver

Salata Oliver este o adevarata masa, cu pui, cartofi masline si sos pe baza de iaurt este o salata consistenta si delicioasa!

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g cartofi
  • 2 pulpe de pui sau un piept de pui de marime medie
  • 4 castraveciori murati
  • 2 ouă fierte
  • 7-8 masline verzi umplute cu ardei
  • 1/2 legatura marar
  •  
  • sos:
  • 1/2 iaurt simplu
  • 5 linguri de maioneza (eu am folosit maioneza cumparata)
  • 5 linguri de sos de usturoi
  • 1 lingurita mustar (dulce)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja. Se lasa sa se raceasca, se decojesc si se dau pe razatoare.
Eu am procedat in felul urmator cu carnea de pui: cand am avut piept de pui, l-am facut pe gratar. Cand am avut pulpe, le-am fiert inainte, le-am dezosat si apoi le-am prajit in putin ulei de masline, cat sa prinda o aroma de prajit.
Castraveciorii se taie cubulete mici. Cartofii, carnea si castraveciorii se amesteca bine. Apoi se adauga mararul tocat marunt (se opreste putin si la final, pentru decor).
Se amesteca ingredientele de sos intr-un castronel. Atentie: maioneza si sosul de usturoi sunt sarate (cel putin cele din comert) asa ca aveti grija la cantitatea de sare adaugata.
Sosul se pune peste compozitie si se amesteca. Va iesi o compozitie tare care se poate aranja frumos pe platou. Pentru decor am fiert doua oua si le-am taiat rondele. Le-am asezat pe salata, iar maslinele taiate tot rondele le-am pus pe ouale fierte. La final putin marat si e gata!

Produsul meu preferat de pe site http://shabbychicshop.ro/asternuri-de-pat/807-lenjerie-de-pat-embroidery-tree-200x220-cm.html


Salata Oliver se serveste rece, dupa ce e lasata min 30 de minute la frigider. Alături de familie :)

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Imi doream de ceva timp sa pregatesc acest tort, mai ales ca eu sunt o mare fana a eclerelor! Acum a fost o ocazie buna sa il...

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide