Ciupercile se taie cubulete,dar nu exagerat de marunte, pentru ca scad mult prin preparare. Ustroiul se da prin presa,sau se piseaza si se pune cu ule
Ciupercile se taie cubulete,dar nu exagerat de marunte, pentru ca scad mult prin preparare.
Ustroiul se da prin presa,sau se piseaza si se pune cu ulei de masline la calit, nu lasati sa devina auriu.
Cand ustroiul e putin prajit, se aduga ciupercile si basilikum si se lasa la calit.
Ciupercile vor lasa zeama, se lasa cam 5-10 min in zeama, sa fiarba putin,apoi se scurg si se mai lasa cateva minute la calit.
Se lasa la racit.
Creme Fraiche se amesteca cu sare,piper ,ceva verdeata (basulikum, patrunjel sau marar, sau o amestecatura din mai multe verdeturi).
Daca credeti ca ciupercile , nu sunt destul de ustroiate,mai puteti adauga aici, dat prin presa in amestecul de Creme Fraiche.
Se aduga 1-2 linguri de maioneza(eu am facut-o dintr-un ou mic,o lingurita de mustar si ulei de floarea soarelui).
Aceasta pasta vine peste ciuperci si se amesteca bine.
Se lasa la rece ,cel putin cateva ore, pentrua patrunde bine ustroiul si verdeturile, sarea, piperul.
Din aluat foietaj,se pot face pateuri de diferite forme.
Am taiat patratele: o parte din ele le-am gaurit cu o stea.
Le-am uns cu galbenus cu sare si le-am dat la cuptor.
Dupa ce s-au copt , am pus partea cu gaura deasupra celei fara.
Am umplut cu salata de ciuperci si steaua ramasa , am folosit-o pe post de capac.
Pofta buna!
Reteta Salata mea de ciuperci a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu ciuperci gasiti aici:
salata de ciuperci cu masline,
Salata de ciuperci cu mujdei de usturoi,
Salata de ciuperci marinate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post