Azi o sa te invat sa pregatesti o salata pe baza de iaurt si sfecla, ce poate fi consumata atat ca garnitura pentru carne, dar si alaturi de cateva felii de paine crocanta, lipie sau chipsuri. Este vorba de-o salata Iraniana, foarte similara cu binecunoscuta Tsatsiki.
Taie castravetii in 4 si scoate-le miezul (caci acesta retine foarte multa apa).
Toaca marunt castravetii sau da-i pe razatoare si stoarce-i bine de tot. Daca ti se pare dificil poti folosi si o bucata de tifon.
Procedeaza la fel cu sfecla, insa de-aceasta data iti sugerez sa folosesti niste manusi, pentru a evita sa te murdaresti pe maini.
Eu am folosesc un amestec de iaurt de oaie si bivolita, pe care l-am lasat cca 2 ore la scurs intr-o sita foarte fina.
Adauga toate ingredientele intr-un blender si blendeaza pana obtii o pasta omogena, de culoare roz.
Pune-o intr-un castron si las-o la frigider.
Se serveste rece.