Salata de vara cu rondele de branza de capra

Aceasta reteta de salata este potrivita pentru zilele calde de vara. Este aromata, cu multe legume proaspete de vara si cu rondele aromate de branza de capra.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru rondelele de branza de capra:
  • 2 linguri seminte de susan
  • 2 lingurite cumin macinat
  • 1 lingurita si jumatate de paprika
  • un varf de sare
  • un varf de piper negru macinat
  • 16 bucati rotunde de branza de capra
  • reci
  • Pentru vinegreta:
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 1 ceapa mica
  • tocata marunt
  • 1 lingurita cimbru proaspat
  • tocat
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
  • Pentru salata:
  • 5 cartofi noi albi
  • injumatatiti
  • 1 mana sanatoasa de fasole tanara
  • mix de frunze de salata
  • mai multe tipuri de rosii (cherry
  • rosii
  • galbene
  • prunisoare)
  • 1 mana de masline (de preferat negre)

Mod de preparare

Tapeteaza o tava de cuptor cu hartie cerata pentru copt. Amesteca primele ingrediente si "inmoaie" fiecare parte a rondelelor de branza de capra in amestec. Aseaza-le pe tava, da-le la cuptorul preincalzit pana se auresc dupa care lasa-le sa ajunga la temperatura camerei.

Pentru vinegreta amesteca primele 4 ingrediente intr-un bol. Adauga treptat in timp ce amesteci si uleiul de masline. Condimenteaza cu sare si piper. Poti face aceasta vinegreta cu o zi inainte, acoperi bolul si il dai la rece pana in momentul utilizarii. Inainte sa o folosesti mai amesteca putin in ea.

Pentru salata:

Fierbe cartofii sau pregateste-i la baie de aburi pana se inmoaie putin, dupa care lasa-i sa se raceasca. Blanseaza si pastaile de fasole, trece-le printr-un jet de apa rece dupa care lasa-le pe un prosop sa se scurga de apa.

Amesteca o parte din fasole cu frunzele de salata intr-un bol si adauga suficienta vinegreta. Aranjeaza apoi pe un platou mai mare. Adauga cartofii si restul de fasole in acelasi bol impreuna cu restul de vinegreta. Aranjeaza-i apoi deasupra, pe platou, dupa care pune rosiile si maslinele. Rondelele de branza de capra aranjeaza-le pe lateral.


Serveste salata de vara cu rondele de branza de capra pe un platou, aceasta reteta e suficienta pentru 4 persoane.

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Parteneri
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita