Aceasta reteta de salata este potrivita pentru zilele calde de vara. Este aromata, cu multe legume proaspete de vara si cu rondele aromate de branza de capra.
Tapeteaza o tava de cuptor cu hartie cerata pentru copt. Amesteca primele ingrediente si "inmoaie" fiecare parte a rondelelor de branza de capra in amestec. Aseaza-le pe tava, da-le la cuptorul preincalzit pana se auresc dupa care lasa-le sa ajunga la temperatura camerei.
Pentru vinegreta amesteca primele 4 ingrediente intr-un bol. Adauga treptat in timp ce amesteci si uleiul de masline. Condimenteaza cu sare si piper. Poti face aceasta vinegreta cu o zi inainte, acoperi bolul si il dai la rece pana in momentul utilizarii. Inainte sa o folosesti mai amesteca putin in ea.
Pentru salata:
Fierbe cartofii sau pregateste-i la baie de aburi pana se inmoaie putin, dupa care lasa-i sa se raceasca. Blanseaza si pastaile de fasole, trece-le printr-un jet de apa rece dupa care lasa-le pe un prosop sa se scurga de apa.
Amesteca o parte din fasole cu frunzele de salata intr-un bol si adauga suficienta vinegreta. Aranjeaza apoi pe un platou mai mare. Adauga cartofii si restul de fasole in acelasi bol impreuna cu restul de vinegreta. Aranjeaza-i apoi deasupra, pe platou, dupa care pune rosiile si maslinele. Rondelele de branza de capra aranjeaza-le pe lateral.
Serveste salata de vara cu rondele de branza de capra pe un platou, aceasta reteta e suficienta pentru 4 persoane.
Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat