Salata de cartofi cu sos de mustar

Se pun la fiert cu apa rece cartofii in coaja spalati si se fierb la foc mic. Se iau de pe foc, se decojesc, se taie felii si, calzi inca, se amesteca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg. cartofi
  • 2 cepe
  • 100 gr. masline
  • 2 oua rascoapte
  • 1/2 pahar smintina
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita mustar
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pun la fiert cu apa rece cartofii in coaja spalati si se fierb la foc mic. Se iau de pe foc, se decojesc, se taie felii si, calzi inca, se amesteca cu ceapa taiata solzisori, maslinele, albusul rascopt taiat fisii, otetul in care s-a dizolvat sarea si zaharul. Sosul de mustar se prepara astfel: se farima bine galbenusurile sau se dau prin sita, se amesteca intii cu mustarul, apoi cu uleiul pus picatura cu picatura si, la sfirsit, se subtiaza cu smintina. Se pipereaza si se toarna peste salata.
Se serveste dupa 2-3 ore

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere