Salata cu pere caramelizate si branza

O salata apertiv foarte delicioasa, preferata familiei noastre, deoarece combina atat de bine gustul dulce, cu cel sarat si cel acrisor.

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Salata mixta- 300 grame ( de preferat o salata crocanta: iceberg
  • radicchio
  • lollo rosso
  • endivia
  • frisee
  • ruccola
  • inså este foarte buna si cu salata noastra verde)
  • Branza- 100g gorgonzola ( am avut eu de data asta)
  • insa deliciosa este si cu branza de capra
  • 1-2 pere
  • nuci - 50 grame
  • Putin ulei pentru gatit
  • ulei de masline ( 1 lingurita )
  • miere - 1 lingurita
  • mustar ( dulce /picant dupa gust)- 1 lingurinta
  • zeama de lamaie : 1 lingurita
  • condimente: sare
  • busuioc/ rozmarin- in functie de gust
  • piper

Mod de preparare

Incepem prin a spala si taia perele pe lungime sau rondele. Intr-o cratita neaderenta punem cateva picaturi de ulei pentru gatit si apoi punem perele la caramelizat. Nu este nevoie sa adaugam zahar, ci doar sa le lasam cateva minute pe fiecare parte, astfel incat se vor inmuia putin si vor capata o crusta frumoasa.

Punem mix-ul de salate intr-un bol, adaugam branza taia tacubulete si nucile taiate (dar nu foarte marunt).

Peste acest amestec adaugam apoi perele caramelizate.

Intr-un pahar amestecam mierea, cu mustarul, uleiul de masline, zeama de lamaie, piper, sare ( daca branza nu este prea sarata), busoioc/rozmarin si realizam un sos pentru salata.

Se toarna sosul peste salata si se serveste cu multa dragoste.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce