Ouale se fierb tari, se pun in apa rece, sa se poata decoji mai usor, se curata, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in sferturi. Salata de laptuci s
Ouale se fierb tari, se pun in apa rece, sa se poata decoji mai usor, se curata, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in sferturi. Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala in cit mai multe ape ca sa se inlature orice urma de murdarie. Ceapa se curata, se spala si se taie bucati de 1-2 cm. Ridichile de luna se curata de frunze si codite, se spala bine si se pun sa se scurga pe un servet curat. Separat, intr-o farfurie se prepara un sos picant : se amesteca mustarul cu uleiul, sarea si piperul, subtiindu-se totul cu zeama de lamiie sau otet. Se ia apoi o salatiera, se aranjeaza de jur imprejur si la fundul ei foi de salata de laptuci, peste care se pun sferturile de oua, ceapa si ridichile. Deasupra se toarna sosul picant de mustar.
Se serveste imediat la masa pentru a nu se vesteji salata si ridichile
Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat