Salata din piept de pui si farfalle

Salata din piept de pui cu farfalle este un aperitiv de inspiratie italieneasca foarte aspectuos si original, dar mai ales foarte delicios.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g paste farfalle
  • 1 dovlecel
  • 300g ruccola
  • Cateva rosii cherry
  • 200g ciuperci proapsete sau de la conserva
  • Otet balsamic
  • Ulei de masline
  • O lingurita busuioc
  • Sare
  • piper

Mod de preparare

Pipetul de pui se taie fasii de grosimea unui deget si se frig pe gratar sau in tigaie, cu putin ulei. Dovlecelul se taite cubulete si se frige foarte putin in ulei de masline cu un praf de sare, pana se inmoaie. Ciupercile proaspete, se taie felii subtiri si se calesc foarte putin in ulei de masline.

Intr-o oala se vor fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugand in apa un praf de sare si cativa stropi de ulei de masline, inainte de a pune pastele in apa clocotinda. Pastele fierte se storc de apa si se lasa la racit.

Se vor spala frunzele de ruccola si se vor stoarce bine, se vor taia rosiile cherry in jumatate. Se vor pune intr-un bol pentru salata pieptul de pui si pastele, se vor amesteca bine, dupa care se vor adauga dovlcelul, rosiile, ruccola si busuiocul. Salata se va stropi cu ulei de masline si otet balsamic dupa gust, apoi se va potrivi de sare si piper.


Se poate servi atat calda cat si rece. Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors