Carnea preparata pe gratar are o aroma deosebita, si poate fi folosita cu succes la retete de salate sau sandwich-uri, imprumutand din aroma ei si legumelor.
Din fericire am ajuns zilele acelea in care gasim in magazine o multime de sortimente de salata. Sigur ca ar fi ideal sa le gasim in piete ori in gradinile proprii, dar viata nu-i ca-n filme si ne putem multumi cu mixurile de frunze felurite (laptuci mai dulci ori mai amare, zmeoaica-asa-i zice pe limba noastra celebrei ruccola – andive tocate, iceberg, valeriana ori mai stiu eu ce alte lucruri cu mai multa ori mai putina clorofila-n dansele), imbogatite pe alocuri cu morcovi ori telina (e important: inainte de a le folosi, dupa ce le scoateti din punga, limpeziti-le cu apa si zvantati-le). Va arat acum o salata gustoasa si hranitoare care pleaca de la un astfel de amestec, o felie de paine HapiHap pe care o prajiti si o faceti apoi crutoane, cu ajutorul unui cutit si un paharut de iaurt slab. Pe langa acestea, o bucata de piept de pui. Pe care-l tavaliti prin piper proaspat macinat si-l zvarliti pe gratarul incins (poate fi si tigaia grill) si-l intoarceti de pe o parte pe cealalta pana se patrunde bine. Pana se face pieptul de pui, puteti construi usor dressingul pentru salata. Iaurtul din paharut se amesteca cu piper proaspat macinat si de mai multe culori – asta inseamna mai multe si mai intense arome- cu o piscatura de sare si o lingura de ulei de masline extravirgin. Daca intre timp s-a facut puiul, il taiati in bucati maricele ori il rupeti pur si simplu si-l imprastiati prin salata, asa cum faceti si cu crutoanele si cu trei-patru rosii cherry taiate-n jumatati. Turnati dressingul peste salata , amestecati cu grija si gata.