Pentru pilaf de raci se fierb racii in apa cu sare. Dupa dorinta se poate adauga in apa zarzavat de supa si ceapa. Cand s-au racorit, se curata de coaja.
Pentru pilaf de raci se fierb racii in apa cu sare. Dupa dorinta se poate adauga in apa zarzavat de supa si ceapa. Cand s-au racorit, se curata de coaja, se scoate matul din gaturi, iar acestea impreuna cu labele sunt puse la o parte. De asemenea se pot lasa la o parte cateva carapace care se umplu la sfarsit cu orez si servesc drept garnitura. Se indeparteaza stomacul si cele doua pietre albe, cand exista, iar restul de coji se piseaza bine in piulita de piatra.
Se incing intr-o cratita trei linguri de ulei, se pun cojile pisate si cand incep sa se rumeneasca, se sting cu patru cesti de zeama in care au fiert racii. Se lasa sa fiarba bine. Se strecoara zeama printr-o sita fina. Separat se incing trei linguri de ulei, se pune orezul ales si spalat si cand incepe sa se rumeneasca, se adauga doua cesti de zeama in care au fiert cojile de raci.
Se da orezul la cuptor 20 — 30 minute si nu se mai umbla cu lingura. Cand este gata, se da la o parte si se amesteca cu labele si cu o parte din gaturi. Se adauga un praf de piper. Se asaza intr-o forma de tabla, pastrand cateva linguri cu care se umplu carapacele. Se rastoarna din forma pe farfurie si se pun imprejur gaturile ramase si carapacele umplute cu orez.
Pilaful de raci este gustos cald.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post