Vinigret, salata traditionala din Ucraina

Se fierb cartofii, sfecla rosie si morcovii cu tot cu coaja. Dupa ce sunt bine fierti, lasi totul sa se raceasca, dupa care ii cureti si ii tai cubule

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 2 sfecle rosie
  • 3 morcovi
  • 2 ceapa
  • 5-6 castarveti murati
  • sare
  • piper
  • 2 oua pentru ornament si un pic de zeama de lamaie
  • un fir de patrunjel

Mod de preparare

Se fierb cartofii, sfecla rosie si morcovii cu tot cu coaja. Dupa ce sunt bine fierti, lasi totul sa se raceasca, dupa care ii cureti si ii tai cubulete. Totul se amesteca intr-un vas cu castravetii taiati si ei in cubulete. Se pune sarea si piperul dupa gust. Si apoi se stropeste cu zeama de lamaie. Dupa care amesteci foarte fin sa nu se striveasca cubuletele. Dupa care se orneaza cu ou taiat felii (sau sub forma de floare) si cu patrunjel.
Se serveste rece

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors