Vinete cu sos alb

Vinetele coapte, scurse si tocate in asteptare (am fiert, tocat si scurs separat si dovlecel) Am calit unt cu putina faina. Am adaugat piureul de dov

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • vinete
  • unt
  • faina
  • ceapa

Mod de preparare

Vinetele coapte, scurse si tocate in asteptare (am fiert, tocat si scurs separat si dovlecel)

Am calit unt cu putina faina.

Am adaugat piureul de dovlecei.

Am amestecat pana la consistenta dorita (daca e nevoie se mai subtiaza cu zeama in care a fiert dovlecelul).

Se pun impreuna sosul, vinetele, se mai adauga ulei (dupa dorinta) si o ceapa taiata foarte fin.


La servire puteti cresta o rosie si in locasurile goale puneti amestecul de vinete cu dovlecei.

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu foi cu bulion si crema de lime

Ma intreaba fiu-meu: "Mami, cum se numeste prajitura asta?" De ce? zic eu. :D "Sa mai faci din asta, ca asa-i de bunaaaa!" :X...

Prajitura cu foi cu bulion si crema de lime
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide