Sote de verdeturi

Umpleti pe jumatate o oala mare cu apa, adaugati sare, lasati-o sa dea in clocot si adaugati frunzele de sfecla mangold si de cicoare. Lasati sa fiarb

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 maini mari de frunze de sfecla mangold
  • 2 maini mari de cicoare
  • ulei de masline
  • 2 catei mari de usturoi
  • decojiti si tocati marunt
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 2 maini mari de rucola
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Umpleti pe jumatate o oala mare cu apa, adaugati sare, lasati-o sa dea in clocot si adaugati frunzele de sfecla mangold si de cicoare. Lasati sa fiarba 2-3 minute pana cand verdeturile se fragezesc, apoi scurgeti-le cu ajutorul unei strecuratori. In oala goala, puneti 4 linguri bune de ulei de masline si apoi usturoiul tocat. Prajiti-I pana se rumeneste usor, apoi adaugati peste el frunzele fierte. Asezonati si amestecati totul, astfel incat uleiul minunat aromat sa patrunda peste tot. Dupa 1 minut, luati vasul de pe foc, adaugati rucola si stoarceti peste verdeturi sucul de lamaie. Amestecati inca o data, vedeti daca e suficient de sarat si de condimentat, dupa care serviti imediat.
Acest sote e grozav ca garnitura pentru carne sau scoici la gratar ori chiar servit rece pe un platou cu aperitive.

Alte retete recomandate:

Ardei umpluti

Iahnie de fasole

Musaca de vinete

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors