Salata Tabbouleh este o reteta de salata de legume cu bulgur, proaspata si aromata. Este o salata ce merge a fi servita ca si garnitura.
Pentru ca e primavara si avem parte deja de legume proaspete, m-am gandit sa incerc reteta lui Jamie Oliver pentru salata Tabbouleh. In plus am mai adaugat 2 fire de usturoi verde, a capatat o aroma chiar subtila. Tabbouleh este o salata in care verdeturile predomina si apoi restul ingredientelor, dar fara a iesi in evidenta.
Pregatiti bulgurul dupa indicatiile de pe pachet. Lasati-l sa se inmoaie si intre timp tocati fin menta si patrunjelul, apoi ceapa verde si usturoiul si puneti-le intr-un bol. Taiati si rosiile in cubulete mici si adaugati-le peste verdeturi.'
Dupa ce bulgurul e gata stoarceti orice surplus de apa daca exista. Adaugati apoi deasupra 2 linguri ulei de masline, sare si piper negru proaspat macinat si zeama de la lamaie. Amestecati bine si lasati sa absoarba zeama.
Adaugati apoi restul verdeturilor si rosiile, gustati sa vedeti balansul dintre gusturi, mai ajustati daca e necesar (eu am pus zeama de la 1 lamaie intreaga) dupa care o puteti servi.
daca o mai lasati la frigider pentru cel putin 1 ora gusturile se vor intrepatrunde si mai bine. Este o salata delicioasa pe care o puteti lua si la pachet la picnic.
Serviti salata Tabbouleh ca atare sau ca si garnitura.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post