Salata picanta de mei cu dovlecel este o salata usoara si gustoasa, potrivita pentru cina daca o mancati ca atare sau ca garnitura pentru masa de pranz.
Pasul 1.
Meiul se fierbe in apa cu sare (respectand proportia o parte mei, 4 parti apa). Dupa aproximativ 15 minute se lasa la racit acoperit cu un capac pentru a se mai umfla. Dupa racire, semintele de mei se desfac cu o furculita.
Pasul 2.
Intre timp, dovlecelul se curata si se taie rondele, se presara cu chilli si se pune putin pe gratar, cat sa se inmoaie putin. Se lasa apoi la racit pentru a se adauga rece peste meiul de asemenea rece. Eu am taiat rondelele in patru pentru ca imi place mai mult sa-l gasesc cuburele prin salata, insa se poate lasa si asa.
Pasul 3. Se adauga ardeiul iute taiat marunt marunt (am folosit cam un sfert de ardei), cimbrul si busuiocul si se amesteca foarte bine pentru a ajunge condimentele peste tot.
Inainte de servire se tine un sfert de ora sau mai mult pentru a se intrepatrunde aromele. Merge de minune cu rosii.
Salata picanta de mei cu dovlecel se serveste rece, alaturi de felii de rosii sau drept garnitura la gratare.
Reteta de salata picanta de mei cu dovlecel a fost propusa pe forumul Culinar.ro de adrianae.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post