Salata in cos de paine este o reteta deosebita prin modul de servire. Cosul de paine din aceasta reteta culinara il puteti folosi la orice reteta de salata.
Salata in cos de paine este o reteta deosebita prin modul de servire. De altfel cosul de paine, sau tot la fel il puteti face din aluat de foietaj, poate fi folosit la servirea mai multor tipuri de mancare.
Pentru aluat puneti toate ingredientele mentionate intr-un bol si le framantati bine. Aluatul format il puneti la rece pentru circa 30 de minute.
Cand s-a scurs jumatatea de ora, scoateti aluatul si intindeti-l dupa dimensiunea tavii pe care o folositi. Tava trebuie mai intai sa o ungeti cu margarina si faina si apoi captusiti cu aluatul. Pentru ca aluatul sa isi mentina forma pe care i-ati dat-o puneti peste hartie de copt si peste fasole uscata sau orez si dati apoi la cuptor 25 minute la 170 grade.
Dupa acest interval scoateti hartie si afsolea si mai dati cam 5 minute la cuptor.
Pentru salata taiati ingredientele, le stropiti cu ulei de masline, sare, patrunjel, piper, cascaval ras, ardei iute uscat, amestecati bine si dupa ce ati scos cosul de paine din forma le puneti pe toate pe painea-farfurie.
Salata in cos de paine se serveste cu o bere rece sau a un pahar cu vin alb demisec.
Sursa acestei retete este blogul Dulcegarii culinare.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post