Salata de vinete baba ghanouj
Vinetele sunt legume adesea folosite in mancaruri traditionale din Orientul Mijlociu, italiene si grecesti cu precadere. Bogate in fibre alimentare si vitamine B dar, de asemenea, sunt o sursa buna de minerale esentiale, in special mangan, cupru si potasiu. Fitonutrientii din vinete hranesc creierul, iar antioxidantii protejeaza celulele. Toate fibrele dietetice gasite in vinete ajuta in a mentine nivelurile de zahar din sange, ceea ce explica de ce au fost utlizate in mod traditional pentru a gestiona si de a preveni diabetul zaharat.
In ciuda faptului ca suna putin ciudat, salta baba ganouj este incredibil de usor de facut. Are un gust usor dulce.
Salata baba ghanouj este o alternativa deosebita la salata de vinete, fiind o <a href="http://www.bucatarulpriceput.ro/zacusca-de-vinete-cu-ardei-copti-reteta-traditionala.html" title="zacusca de vinete cu ardei copti">reteta cu vinete</a> la mare cautare in tarile din vest. Cea mai populara si traditionala reteta de baba ghanouj este cea cu tahini care are un gust demential.
Va provoc sa preparati si aceasta varianta de salata de viente orientala baba ghanouj si sunt convinsa ca va fi pe placul vostru.
Pentru inceput punem vinetele intr-o tava, apoi le intepam usor cu un cutit pentru a nu exploda in cuptor. Le dam in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru circa o ora sau pana se inmoaie foarte bine.
Le intoarceti din cand in cand pentru a se intoarce uniform.
De asemenea, se pot coace atat pe flacara de la aragaz sau pe un gratar in curte.
Dupa ce vinetele s-au copt, le scoateti si le lasati sa se raceasca pentru 15 minute pentru a le putea decoji mai usor.
De indata ce terminati de decojit vinetele le puneti intr-o sita, deasupra unui bol si le lasati sa se scurga foarte bine pentru 30 de minute. Daca sunteti in criza de timp le puteti pune sub jet de apa rece si apoi strangeti pulpa in mana pentru a se scurge de apa.
Dupa ce s-au scurs foarte bine se pun intr-un robot de bucatarie pentru a le toca.
Se razuie cateii de usturoi in bol deasupra vinetelor tocate urmati de tahini (o pasta de susan), zeama de lamaie, uleiul de masline si se amesteca bine.
Optional se pot adauga doua linguri de iaurt si putin cumin. In unele retete se pun in altele nu.
La final se adauga sare dupa gust si se amesteca foarte bine.
Inainte de a o servi se lasa la frigider pentru cel putin doua ore. Salata baba ghanouj se serveste doar rece.
Salata de vinete baba ghanouj se serveste doar rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post