Salata de sfecla

400 g de sfecla se spala, se taie betisoare late de 1 cm. Se poate taia cu aparatul de taiat cartofi pai. Sfecla taiata se asaza intr-un vas emailat c

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g sfecla
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita de glucoza
  • sare
  • otet de mere
  • 50 g hrean
  • ulei
  • coriandru
  • seminte de mustar

Mod de preparare

400 g de sfecla se spala, se taie betisoare late de 1 cm. Se poate taia cu aparatul de taiat cartofi pai. Sfecla taiata se asaza intr-un vas emailat cu atata apa cat s-o acopere, se adauga o lingura chimen si se lasa sa fiarba, amestecand de cateva ori pe parcurs. Apa evaporata se completeaza.

Cand este moale, se lasa la racit. Se da gust cu glucoza, sare si otet de mere. Se rade hrean (50g) si se presara peste sfecla, se amesteca si se da la rece pana a doua zi.

Inainte de consum, se portioneaza pe farfurii de salata, se stropeste cu ulei de salata, iar sosul se imparte proportional.

Cei carora le plac aromele puternice pot adauga coriandru sau seminte de mustar.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Salata de orez cu ton legume si capere

Salata cu ton si porumb dulce

Salata greceasca

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors