Salata de rosii

Se spala 4 rosii de marime mijlocie, se taie felii subtiri cu un cutit ascutit, se asaza pe fundul unui vas scund, apoi se prepara un sos din 20 ml ap

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 rosii
  • 3 lingurite de otet de mere
  • 1 lingurita de glucoza
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 ceapa rosie
  • piper macinat
  • oregano
  • cascaval ras

Mod de preparare

Se spala 4 rosii de marime mijlocie, se taie felii subtiri cu un cutit ascutit, se asaza pe fundul unui vas scund, apoi se prepara un sos din 20 ml apa la care adauga 3 lingurite de otet de mere, o lingurita cu glucoza si o jumatate de lingurita de sare. Se toarna sosul peste rosii, deasupra se taie marunt o ceapa rosie.

La sfarsit, se presara cu piper macinat sau oregano si cascaval ras.

Inainte de servire, se portioneaza in farfurii intinse mici, se stropeste cu ulei de salata, apoi se imparte sosul in mod egal, in farfurii.

Salata poate fi mai picanta daca in loc de ceapa se da gust cu doi catei de usturoi pisati peste rosii.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Salata de linte cu legume

Salata de pui

Salata de cruditati cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

Zilele trecute postase Simona niste poze cu o prajitura de post. Arata senzational si am rugat-o sa imi dea si mie...

Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala