Salata de primavara

Nimic mai simplu...o salata plina de culori ce poate fi servita simpla, ca atare sau ca si garnitura alaturi de o friptura...

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 cartofi mov
  • 2 cartofi albi
  • 1/2 ardei rosu verde si galben
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1 legatura leurda
  • 1 conserva mica de porumb
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1/2 suc de limeta
  • coaja de la 1/2 limeta(optional)
  • 1-2 lingura ulei de masline cu infuzie de busuioc
  • 1-2 linguri maioneza de casa

Mod de preparare

Cartofii se spala cu un burete abraziv si se pun in apa cu sare la fiert. Cartofii sunt fierti atunci cand intra cu usurinta o furculita in ei. Se scot intr-un castron in care am pus apa rece cu gheata. Se lasa pentru 2-3 minute in apa rece si apoi se curata de coaja. Se taie in cubulete si se pun intr-un castron.

Ardeii se spala, se taie in fasii si apoi in cubulete. Se pun in castronul pentru salata. Se adauga ceapa taiata rondele subtiri, leurda taiata in fasii subtiri si porumbul din conserva. Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat si se amesteca. Se adauga uleiul aromatizat, sucul de limeta si coaja rasa daca va place, amestecam usor sa nu zdrobim legumele, mai adaugam maioneza si amestecam pentru ultima oara. Montam un inel detasabil pe o farfurie, il umplem cu salata, apasam usor sa se preseze amestecul de salata, indepartam inelul, mai aromatizam salata cu putin ulei cu infuzie de busuioc si servim. Sa va fie de folos!!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce