Salata de morcovi cu andive, nuci si cu sos de miere

Preparare : Curatati morcovii si dati-i prin razatoare. Taiati andivele spalate in bucati. Stoarceti sucul de lamaie dea

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente : morcovi
  • 200 g
  • andive
  • 200 g
  • sucul de la o lamaie
  • miez de nuca: 60 g
  • Pentru sos: 5 linguri ulei dietetic
  • 5 lingura de mustar dulce
  • 1 lingura miere de salcam
  • 1 lingura otet din miere
  • ceapa de apa (echallotte) tocata marunt : 15 g
  • 1 praf de pudra de ghimbir
  • sare marina fina
  • piper macinat fin

Mod de preparare

Preparare :

Curatati morcovii si dati-i prin razatoare. Taiati andivele spalate in bucati. Stoarceti sucul de lamaie deasupra. Zdrobiti nucile in bucati mari.

Pentru sos, puneti toate ingredientele intr-un mixer si mixati 2 min. pentru a obtine o emulsie stabila si onctuoasa. Puneti sosul intr-un borcan la frigider cel putzin 30 min , inainte de servire.

Se amesteca cu legumele.

Reteta propusa de Higeia

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo

O prajitura delicioasa cu fructe de sezon, inspirata de la Vali Nusescu, reteta si...

Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala