Salata de iarna

Foarte usor si cu eforturi minime obtineti o salata de legume apetisanta si plina de vitamine ce aduc sanatate organismului vostru si asa atat de vit

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o ridiche neagra
  • o telina
  • 3 morcovi potriviti
  • 2 fire praz
  • 100 ml ulei masline
  • 50 ml otet mere sau zeama de la o lamaie
  • 1 lingurita sare de bucatarie
  • 3 linguri zahar sau miere
  • cate o legatura potrivita de marar si patrunjel verde
  • 200 g maioneza
  • 200 g masline negre

Mod de preparare

Foarte usor si cu eforturi minime obtineti o salata de legume apetisanta si plina de vitamine ce aduc sanatate organismului vostru si asa atat de vitregit prin alimentatia specifica anotimpului rece. Se spala cu mare atentie, la jet de apa toate legumele si verdeata. Dupa ce se curata de coaja legumele sunt date pe razatoarea mare sau mica dupa preferinte ( daca ai un robot inventivitatea ta poate alege diverse forme si modele pentru maruntire si te incadrezi intr-un timp record pentru preparare). Eu prefer modelul de razatoare mare deoarece se pastreaza mai bine toate vitaminele din legume si salata are un aspect mai imbietor prin petele de culoare ce le ofera. Se taie verdeata, la dimensiuni potrivite marimii alese pentru legumele rase. Se taie prazul in felii rotunde si fine. Se pun toate intr-un bol mare ( capacitate 2-3 l ). Se adauga apoi, 100 ml ulei masline, 50 ml otet mere sau zeama de la o lamaie, se pune sarea ( hipertensivii pot reduce cantitatea sau pot chiar renunta la sare) si zaharul (sau miere naturala daca preferati). Se omogenizeaza cu blandete amestecul obtinut, pana se dizolva zaharul si sarea, asa incat sa nu se zdrobeasca si sa ramana la fel de frumoase toate legumele, pastrandu-si culoarea naturala si forma obtinuta prin radere.

Dupa preferinte puteti adauga maioneza si maslinele dezosate si desarate, fie sub forma de ornament in functie de inspiratia de moment, fie inglobate in compozitie amestecand cu blantele.

Daca le amestecati cu forta, o sa obtineti ceva de culoare nedefinita, putin apetisant si cu un aport de vitamine mult mai scazut. E foarte placuta, aducand multa buna dispozitie cu parfumul si puritatea ei.


Se serveste ca garnitura la toate genurile de friptura, la gratarul de porc, pasare, peste, ficat, dar se asorteaza foarte bine si cu cativa cartofi copti cu unt, doua ochiuri romanesti sau chiar prajite sau pur si simplu goala pentru cei ce vor mai putine calorii. Alte retete recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors