Prima data pregatim sosurila, pentru ca aromele sa se intrepatrunda pana taiem ingredientele salatei. Pentru sosul rokfort, fierbem Delikatul cu 1 dl
Prima data pregatim sosurila, pentru ca aromele sa se intrepatrunda pana taiem ingredientele salatei.
Pentru sosul rokfort, fierbem Delikatul cu 1 dl de apa, apoi lasam sa se raceasca, intre timp razuim cascavalul. Apoi se amesteca toate impreuna cu usturoi pisat si mustar. Diluam cu vin alb, apoi condimentam cu piper si nucsoara.
Pentru sosul "1000 de insulite”, amestecam cubuletele de castraveti cu ceapa taiata marunt si cu maioneza. Adaugam ketchup, frisca, zeama de lamaie, hrean si zahar. La urma, asezonam cu boia de ardei si diluam cu vin.
Pentru sosul din ierburi aromate, fierbem 2 dl de apa cu zahar si Delikat timp de 2 minute, apoi tragem de pe foc si lasam sa se raceasca. Intre timp, spalam toata verdeata, ciupim frunzele de pe tulpini, le taiem marunt si le presaram in apa condimentata. Amestecam mustarul cu piper si otet, incorporam uleiul picatura cu picatura, apoi amestecam cu zeama cu ierburi aromate.
Pentru sosul Garibaldi amestecam maioneza cu mustar si otet de vin, apoi adaugam bobitele de ienupar (daca sunt mai mari le taiem). Asezonam cu usturoi pisat, piper Cayenne, arpagic taiat marunt, sare.
Pentru sosul Escoffier amestecam maioneza cu gem, cu mustar, cu sos Tabasco, cu zeama stoarsa din portocala si lamaie.La urma asezonam cu boia si sare.
Pentru sosul rusesc amestecam sfecla cu oul fiert, cu castravetii si ardeii murati, taiati cubulete marunte. Ceapa o taiem marunt. Toate se amesteca cu iaurt, mustar, zeama de lamaie, sare, piper si piper Cayenne.
Pentru salata, spalam si curatam toate legumele, apoi rupem frunzele de la salate si le uscam. Celelalte zarzavaturi se taie rondele, fasii subtiri sau felii, dupa caz, apoi le punem frumos pe o tava.
La aceasta salata este esential ca fiecare sa-si faca propriul amestec de legume si unu sau mai multe sosuri.
Se servesc reci. Sosurile acoperite se pot tine la frigider 2-3 zile. Salata se poate imbogati si cu fasii subtiri de cascaval.
Alte retete legume si reteta sos recomandate
Sos tartar
Salata de spanac
Salata de andive reteta
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post