Salata de cruditati

prima data curatam nuca si o prajim pt 10-15 min. Dupa ce s-a racit o zdrobim. Punem la fiert 150 ml apa si o lasam sa de ain clocot apoi adaugam fain

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 telina
  • 3 morcovi
  • 1 mar mare
  • 100g nuca
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus
  • 6 lg faina
  • 6-8 lg ulei de masline
  • 1/2 lamaie
  • 100g cascaval
  • 2 linguri cu mustar
  • 3 linguri cu smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

prima data curatam nuca si o prajim pt 10-15 min.

Dupa ce s-a racit o zdrobim.

Punem la fiert 150 ml apa si o lasam sa de ain clocot apoi adaugam faina si jumatate sin ulei. Amestecam bine

Punem din nou pe focul mic si adaugam putina apa clocotita. Amestecam energic pana ce compozitia se desprinde de marginea vasului.

Separat freacam galbenusul cu mustarul, zeama de lamaie, ulei, sare si piper.

Incorporam sosul gros de faina, iaurtul sau smantana si amesteca bine.

Dam pe razatoare legumele si marul si le incorporam in maioneza impreuna cu nuca zdrobita.
Se serveste cu crutoane, cascaval ras si salata verde.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors