Salata de conopida

Se spala bine conopida, se curata de frunze si se desprind buchetele potrivite la care se pastreaza tijele care sunt crude. Se pune o oala de 2 l cu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O conopida de 1 kg
  • 6 catei de usturoi
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • o lincurita de otet de mere
  • sare dupa gust
  • optional maioneza si verdeata

Mod de preparare

Se spala bine conopida, se curata de frunze si se desprind buchetele potrivite la care se pastreaza tijele care sunt crude.

Se pune o oala de 2 l cu apa si doua varfuri de sare de bucatarie la fiert. Cand apa da in clocot se introduc buchetelele si se lasa ca 15 minute sa fiarba pana se inmoaie dar nu sa se zdobeasca in apa.

Se scurg bine de apa si apoi se paseaza cu fundul unei linguri de lemn asa incat sa se obtina o pasta omogena care se aseaza intr-un bol de 2-3 l si apoi se mixeaza bine adaugand uleiul progresiv.

La sfarsit, cand compozitia a devenit spumoasa, se adauga cei 6 catei de usturoi, pisati in prealabil si dupa preferinte o lingura, doua de maioneza si putina verdeata. Se mai mixeaza putin .
Este tartinabila, ideal cu felii de paine de casa cu adaos de cereale.

Se serveste imediat dupa preparare. In timp isi modifica culoarea si consistenta devenind neatragatoare.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors