Salata de ciuperci

Spalati bine ciupercile in multe ape reci, fara a le curata de pielita alba si puneti-le la fiert in apa clocotita si usor sarata in care ati adaugat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 1/2 pahar cu ulei
  • o lamaie mare
  • sare
  • piper si vin alb

Mod de preparare

Spalati bine ciupercile in multe ape reci, fara a le curata de pielita alba si puneti-le la fiert in apa clocotita si usor sarata in care ati adaugat si jumatate din zeama de lamaie.

Dupa 30 de minute de clocote mici, egale, ciupercile sunt gata. Puneti-le intr-o strecuratoare si, cand sunt aproape reci, taiati-le in felii fine, inguste.

Pregatiti un sos din: ulei, zeama de lamaie, vin, sare, piper si putina apa in care au fiert ciupercile.

Turnati apoi acest sos peste ciuperci si decorati-le cu patrunjel verde.
Pofta buna!

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

ciuperci cuptor

ciuperci umplute

ciulama de ciuperci

piept de pui ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu crema de branza si ciocolata - RETETA NR.100

M-am gandit ca este un moment ce trebuie aniversat cu o reteta pe masura...si cum imi plac dulciurile, am pastrat...

Chec cu crema de branza si ciocolata - RETETA NR.100
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide