Salata de cartofi cu sunca

Cartofii si morcovul ii spalam si ii punem la fiert in apa calda cu sare. Cand sunt gata, se scot, se curata si se taie felii subtiri cit sint calzi.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • 200 g sunca
  • 1 morcov
  • 1 sfecla rosie
  • 1 ceapa
  • 3 castraveti murati
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lamiie
  • sare
  • verdeata tocata
  • masline
  • 1 cana de ulei

Mod de preparare

Cartofii si morcovul ii spalam si ii punem la fiert in apa calda cu sare.

Cand sunt gata, se scot, se curata si se taie felii subtiri cit sint calzi. Se stropesc cu ulei.

Din doua galbenusuri crude, o lingura de mustar, zeama de la jumatate de lamaie si o cana mare de ulei se face o maioneza groasa care se lasa deoparte

Sfecla, fiarta separat, se curata si se taie ca restul legumelor, se pun 5 in salatiera dupa ce s-a racit.

Se adauga ceapa tocata maguint, daca ai castravetii curatati de coaja si taiati felii subtiri. Legumele se amesteca bine, se sareaza dupa gust si se adauga peste ele sunca taiata marunt.
Se leaga amestecul cu maioneza, se pune in salatiera, se orneaza totul cu jumatati de masline si se lasa salata la rece doua ore inainte de a fi servita.

Alte sugestii de salata

Salata de icre

Salata de telina

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu branza si carnati

Un aperitiv usor ce poate fi servit atat la micul dejun cat si la cina, cald sau rece, cum preferati.

Tarta cu branza si carnati
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala