Salata de cartofi cu sos verde

Spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Se scot cind coaja crapa usor. Ii curatam calzi, apoi ii taiem cuburi mici, se stropesc cu ulei

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • 1 ceapa de apa
  • 1 lingura de mustar
  • 1/2 kg spanac
  • patrunjel verde tocat
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 galbenus crud
  • 3 oua fierte tari

Mod de preparare

Spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Se scot cind coaja crapa usor.

Ii curatam calzi, apoi ii taiem cuburi mici, se stropesc cu ulei si se pun in salatiera.

Se pregateste maioneza din galbenusul crud, mustarul si uleiul adaugat picatura cu picatura.

Peste cartofi se pune ceapa tocata, apoi se amesteca usor.

Maioneza o coloram cu zeama de spanac.

Spanacul il dam prin masina de tocat, se stringe zeama intr-un ibric si se pune la fiert pana cand ramane o lingura, apoi se adauga peste maioneza, se amesteca repede si se pune maioneza peste cartofi.

Salata se orneaza cu felii de ou fiert tare, se presara deasupra patrunjel verde tocat si se tine salata la rece o ora inainte de a o servi.
Alte sugestii de salate

Salata orientala

Salata vinete

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta sos de pizza (reteta video)

Reteta sos de pizza (reteta video)
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala