Salata cu orez, mazare, porumb si ciuperci

1. Caleste orezul in ulei incins, adauga apa si introdu vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute. 2. Taie ceapa de apa, pestisori fini. Asaz-o intr-un

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 3 cani apa
  • 1 cutie mazare
  • 1 cutie porumb
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 catel de usturoi
  • 2 cepe de apa
  • 1 borcanel smantana slaba (150-200 g)
  • 1 lingura otet balsamic
  • verdeata proaspata
  • nucsoara proaspat macinata
  • sare
  • piper
  • dupa gust
  • ulei

Mod de preparare

1. Caleste orezul in ulei incins, adauga apa si introdu vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.

2. Taie ceapa de apa, pestisori fini. Asaz-o intr-un bol si freaca ceapa cu mana, adaugand si un praf de sare. Adauga otetul balsamic.

3. Peste ceapa, pune mazarea scursa bine, porumbul si ciupercile, scurse, taiate si calite cateva minute in ulei foarte incins.

4. Adauga verdeata, sarea, piperul si nucsoara macinata proaspat.

5. Scoate orezul din cuptor si lasa-l sa se racoreasca putin. Daca este foarte legat, toarna peste el o jumatate de cana cu lapte dulce si amesteca-l usor, ca sa se desfaca, bob cu bob. Fiind fierbinte, excesul de lichid se va evapora.

6. Lasa orezul sa se racoreasca bine si adauga smantana. Amesteca usor. Combina cele doua compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul. Se serveste rece.

Se obtin 6 portii.

Sfat: In loc de mazare, poti folosi fasole boabe fiarta, fasole verde, taiata bucatele, sau broccoli. Poti incerca o varianta cu buchetele de conopida in loc de porumb.

In plus, poti condimenta salata cu boia iute sau cu ardei iute, taiat fin.

De asemenea, poti adauga bucatele de peste din conserva (preferabil, ton), dar, in acest caz, elimini din reteta ciupercile.


Reteta Salata cu orez, mazare, porumb si ciuperci a fost propusa de YOYO pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Oana Igretiu de la Savori Urbane. Vă invit să o încercați...

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide