Praz cu maioneza

Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin sarata, pina cind se inmoaie bine. Se streco

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg praz
  • 250-300 g maioneza
  • patrunjel
  • marar

Mod de preparare

Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin sarata, pina cind se inmoaie bine. Se strecoara si se lasa in strecuratoare pina cind se racesc; dupa ce se preseaza putin cu mina, ca sa se scurga bine apa, se taie in felii de 1 cm. Maioneza se pregateste cu sau fara smintina, potrivind gustul ca sa fie mai picanta, se adauga marar si patrunjel si se amesteca cu prazul. Se aranjeaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari.
Maioneza se poate inlocui cu sos olandez sau sos maioneza rece

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors