Se spala andivele se-ndeparteaza partile amare (frunzele verzi din varf) si partile dure. Se taie in rondele. Se stropesc cu suc de
Se spala andivele se-ndeparteaza partile amare (frunzele verzi din varf) si partile dure.
Se taie in rondele.
Se stropesc cu suc de lamaie.
Se pregatesc si cartofi: se curata ,se spala si se taie bucati. Se pun intr-un vas cu dispozitv de fierbere in aburi. Se fierb 10 min, apoi se adauga rondelele de andive si se mai fierbe in continuare 10 min.
Se mixeaza apoi totul.
Se adauga smantana, piperul si nuca de Muscat (nucusoara) rasa. Se amesteca si stafidele. Se serveste decorat cu patrunjel verde.
Cartofii si mirodenile schimba gustul amarui al andivelor. Nucusoara si da o savoare speciala piureului.
Reteta propusa de Higeia
Oare este un lucru normal să realizezi că nu ai făcut niciodată prăjitura ta preferată? haha:)). Am făcut...
Desert prajitura DobosIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala