Orecchiette cu rucola, cherry si branza

In italiana salata de orecchiete cu rucola, cherry si branza se numeste " La Minchiata", salata pe care va propun sa o incercati mai ales pentru ca este extrem de gustoasa.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr de orecchiette
  • 10 buc de rosii cherry
  • 2 legaturi de rucola proaspata
  • 1 catel de usturoi
  • putin ardei iute
  • ulei de masline

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu sare si putin ulei de masline, fiind proaspete uleiul ajuta sa nu se prinda intre ele. Nu necesita multa fierbere, cam 2-5 minute.
Intr-un bol incapator se pune rucola, rosiile taiate in 2 sau in 4 cazul meu, usturoiul pisat, ardeiul iute (eu am pus de la borcan ca nu aveam proaspat).
Se adauga orecchiettele asa calde, scurse bine de apa. Se continua cu ulei de masline si branza data pe razatoarea mica.
Se amesteca energic cateva minute , apoi se serveste. Daca se amesteca asa energic se formeaza putin sosulet delicios.


Salata de orecchiette cu rucola, cherry si branza se serveste rece.

Reteta de salata de orecchiette cu rucola, cherry si branza a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Baby_angel.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Vinete parmigiana

O nebunie de mancare, pe care de multa vreme vreau sa o fac!

Vinete parmigiana
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala