Se face un sos (dressing) din sarea, piperul, sucul de lamiie, uleiul de masline si sumakul si se lasa o jumatate de ora. Se prajeste piinea in cuptor
Se face un sos (dressing) din sarea, piperul, sucul de lamiie, uleiul de masline si sumakul si se lasa o jumatate de ora. Se prajeste piinea in cuptor la 350 de grade pentru 5 minute apoi se rupe in bucati de aproximativ 3/3 centimetri. Intr-un bol pentru salata se pun restul ingredientelor: castravetele, rosiile, salata verde, ardeiul, cimbrul, patrunjelul maruntite. Se toarna sosul facut anterior, se amesteca si apoi se pun pe deasupra sau separat in farfurie bucatile de lipie prajita crocanta. Optional se poate amesteca piinea in salata, insa se inmoaie.
Se serveste ca garnitura pentru mincaruri arabesti, carne fripta, shishtauk etc.
Vazut la Merisor, salivat, poftit si pus mana si facut. Foarte buna!
Ciorba de cartofi cu tarhonIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala