Fasolea verde cu usturoi si rosii este o garnitura excelenta pentru un gratar, dar si o salata delicioasa si hranitoare.
Mod de preparare:
Pastaile de fasole, curatate la capete, se rup in cite 2 - 3 bucati si se fierb in apa clocotita (cat sa le cuprinda) cu 1/2 lingurita de sare, acoperite, pana cand se inmoaie. Dupa ce au fiert, se scurge apa.
Ceapa taiata marunt se caleste in tot uleiul timp de 2 minute si cand se ia de pe foc se adauga usturoiul taiat marunt si apoi fasolea fiarta cu care se amesteca. Intr-un vas termorezistent se aseaza jumatate din cantitatea de fasole, peste aceasta, jumatatea din cantitatea de rosii taiate in felii de 2 cm grosime, se presara cu 1/2 din cantitatea de pesmet, cu patrunjel sau marar taiat marunt si un varf de lingurita cu sare, urmind cu restul fasole, rosii si toate celelalte, stropindu-se deasupra cu o lingura de ulei. Se da vasul la cuptor 20 minute ca sa fiarba rosiile si sa se formeze sosul. Pesmetul va absorbi o parte din zeama lasata de rosii.
Fasolea verde cu usturoi si rosii se serveste rece, ca fel intai sau calda, ca garnitura la fripturi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post