O muratura combinata din ardei si varza care poate fi servita langa multe feluri principale.
Varza taiata marunt se amesteca cu 4 linguri sare si se lasa pana cand observam ca lasa apa, apoi o stoarcem.
Ardeii se spala si se curata de samburi, iar varza se baga in ardei pe care mai apoi ii asezam cu gura in sus in borcanul bine spalat in care am pus cateva crengute de cimbru.
Intr-un vas separat se pune 1 litru apa si apa ramasa de la varza stoarsa, 2 linguri sare,1 lingura zahar, 200 ml otet si jumatate plic de conservant. Se amesteca pana se dizolva sarea si zaharul, apoi acest lichid se pune in borcan peste ardeii umpluti cu varza. Borcanele se pastreaza la rece in camara.
M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce